22 aprilie 2010

Raiffeisen Locuinte reduce dobanzile la credite cu pana la trei puncte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, subsidiara austriecilor specializata pe nisa contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ, reduce dobanzile la creditul anticipat in lei de la 15% la 11,9% pe an si pentru creditul intermediar de la 10% la 8,9% pe an, spune Andrei Stamatian, presedintele bancii.

Banca are trei tipuri de produse: cel standard de economisire creditare, prin care clientul poate lua un credit in lei, cu 6% dobanda fixa, abia dupa ce a incheiat etapa de economisire, creditul anticipat, prin care clientul poate lua un credit in lei inainte de faza de economisire si creditul intermediar, prin care clientul poate lua imprumutul dupa ce a economisit 50% din suma.
Raiffeisen Locuinte a incheiat un protocol cu Primaria Cluj prin care se angajeaza sa ofere credite locuitorilor care nu pot participa din surse proprii la programul de reabilitare a locuintelor.

Programul de reabilitare a locuintelor presupune o contributie de 80% din partea statului si 20% din surse proprii ale locatarilor. Daca o singura persoana dintr-un bloc nu poate contribui, reabilitarea blocului poate fi blocata.
"Am decis ca prin aceasta colaborare cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca sa incepem sa acordam si credite de valoare mai mica, de 3.000-4.000 de lei. La un credit de 3.000 de lei, rata lunara este de 76 de lei si dupa o perioada de trei ani si jumatate, maxim cinci ani, rata lunara scade la 21 de lei", spune Stamatian.
Raiffeisen Locuinte a incheiat anul trecut cu un profit de un milion de lei, depozite de 250 mil. lei si credite de 49 mil. de lei.
Singurul competitor pe aceasta piata este BCR Banca pentru Locuinte, infiintata la jumatatea anului 2008, care a incheiat anul cu o pierdere de 7,2 mil. lei si depozite de 220 mil. lei. BCR Locuinte va da primele credite in primavara aceasta.

Sursa: ZF
Autor: Izabela Badarau
Data: 21.04.2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu