14 aprilie 2010

Banca Transilvania vinde ipotecare noi in euro la 6,25%. Clientii vechi platesc 7,9%

Banca Transilvania (BT), o banca de top cu capital privat local, incearca sa tina pasul cu concurenta si vine cu o promotie pentru ipotecarele in euro cu dobanda de 6,25% pe an, fixa pana in ianuarie 2012.


Clientii care au insa in derulare un credit imobiliar platesc in continuare o dobanda de 7,9% pe an.

Dupa finalul perioadei de promotie, clientii care iau ipotecare acum vor trece la conditiile standard, care inseamna ca dobanda este calculata in functie de indicatorul Euribor pentru maturitatea de sase luni, plus o marja de 7 puncte procentuale.
In prezent nivelul Euribor sase luni este de 0,99% pe an, insa ar putea creste in viitor, pe masura ce Banca Centrala Europeana va ridica dobanda-cheie la euro, aflata acum la un minim istoric de 1% pe an. "Vrem sa vedem care este apetitul clientilor si, in functie de rezultate, am putea sa prelungim promotia", spune Gabriela Nistor, director executiv retail al bancii.


In cadrul promotiei, banca mai vinde si credite de nevoi personale garantate cu ipoteca, pentru care dobanda este de asemenea fixata la nivelul de 6,5% pe an, pana in ianuarie 2012. Dupa aceasta data, costul va trece la nivelul standard.

Promotia se aplica doar pentru creditele aprobate in aprilie si prevede inclusiv comision zero de acordare si de risc. In oferta standard, banca vinde credite ipotecare doar cu dobanda variabila, calculata in functie de indicatorul Euribor pentru perioada de sase luni plus o marja de 7 puncte procentuale. In prezent, dobanda este de 7,99% pe an.
Pentru un credit ipotecar de 50.000 de euro, contractat pe 30 de ani, rata lunara va fi fixa la nivelul de 308 euro, pana in ianuarie 2012, potrivit unui exemplu de calcul furnizat de banca.

"Pe durata acestei promotii, clientul va economisi 1.000 de euro", afirma reprezentantii bancii.

Mai multe banci au ieftinit creditele si au venit cu promotii, atat pentru imprumuturile in lei, cat si in valuta.

 
 
Sursa: ZF
Autor: Liviu Chiru
Data: 13.04.2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu